V petek praznujemo Dan slovenskega športa

23. september je dan, ko se spominjamo prvič zaigrane slovenske himne na Olimpijskih igrah v Sydneyu. Dan, ko bomo vsi obuli športne copate, napihnili žoge, zavrteli pedala, razgrnili joga blazine, si privoščili skok v vodo in se športno udejstvovali. Dan, ki ga od 18. junija 2020 dalje poznamo kot Praznik slovenskega športa. Petankarji bomo praznični konec tedna obeležili z zaključnim turnirjem najboljših štirih ekip v Velenju na kateremu bomo dobili letošnjega ekipnega državnega prvaka. 

Da smo Slovenci športni narod potrjujejo številni uspehi naših vrhunskih športnikov, polna šolska igrišča, obiskane gorske in hribovske koče ter polne športne dvorane in fitnes centri. Redna telesna dejavnost je izjemnega pomena za zdravje, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga in tega se Slovenci dobro zavedamo.

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez skrbi za razvoj športa v vseh pojavnih oblikah kar ta dan pravzaprav pooseblja. Vrhunske športnike, dosežke, rekreativne športne navdušence, mlade, tiste malo starejše, navijače, starše, babice in dedke. Praznik športa je predstavlja sladek uvod v Evropski teden športa, kjer OKS-ZŠZ kot nacionalni koordinator z različnimi dogodki po celi Sloveniji, spodbuja k telesni aktivnosti vse ciljne skupine.

Osrednja prireditev ob praznovanju državnega praznika bo ta petek na Kongresnem trgu v Ljubljani s pričetkom ob 9 uri. Različnih športnih izzivov se bodo lahko lotili tako najmlajši kot tudi starejši obiskovalci, saj je praznik namenjen celotni slovenski populaciji. Ob 12 uri sledi zaključek dogodka s simboličnim Predsednikovim tekom po Slovenski cesti. Kongresni trg pa ne bo edina točka športnega praznovanja. Otroci v vrtcih in šolah ga bodo obeležili s športnim dnevom, na delovnih mestih si bomo vzeli čas za aktivni odmor, v prostem času pa vas vabimo, da se razgibate v naravi. Vas zanima ali bo morda v vašem kraju organiziran praznični dogodek? Celotno dogajanje na Dan slovenskega športa si lahko ogledate tukaj.

Da ne bo ostalo le pri besedah in pasivni udeležbi vas spodbujamo, da ste aktivni, naredite nekaj dobrega zase ter podpišete športno zavezo. S klikom na spletno stran praznika, kjer vpišete svoje ime in rojstni kraj, prejmete potrdilo o svoji športni zavezi, ki naj vam služi kot dodatna motivacija za gibanje in zdrav življenjski slog. Naj bo to dan ob katerem sleherni Slovenec in Slovenka s svojo telesno dejavnostjo izrazi svoj odnos do športnega udejstvovanja, odnos do tiste družbene dejavnosti, ki ima številne pozitivne učinke: krepi zdrave, vzgaja, spodbuja pozitivne vrednote in povezuje Slovenijo.

Previous post Zaključni turnir bo v Velenju!
Next post Vila Ana brez poraza do tretje krone
G-Translate »