Sezona se bo pričela na Dolenjskem

Pred nami je nova tekmovalna sezona, s svojim delom pa je pričela tudi novo izvoljena tekmovalna registracijska komisija.  Mesto predsednika TRK ZDPS je prevzel Boštjan Hegler, ki je takoj razširil delovno skupino za naslednji dvoletni mandat. »Primarni cilj mi je bila kadrovska okrepitev komisije z namenom razbremenitve posameznikov. V vrste TRK-ja se vračata izkušena Matevž Dovžan in Žan Rode, ki bosta skupaj z Borutom Berlecem in Tatjano Šeruga nosilca pri vodenju tekmovanj, vsi štirje pa bodo imeli še nalogo izobraziti tri novince, ki naj bi bili že v jesenskemu delu samostojni pri svojih nalogah. Vsekakor imam v planu povabiti še koga, tako da bi lahko bilo v naslednji sezoni za vse še lažje. Prostovoljci ste vsekakor dobrodošli.«

V prihajajoči sezoni večjih sprememb ne bo. Tekmovalni pravilnik je bil malenkostno modificiran in sicer:

  • Označba igrišč s številko se do konca tekmovanja (lige ali turnirja) ne sme zamenjati
  • DP posamezno za člane se glede na število prijav lahko izpelje tudi v enemu dnevu, temu primerno se prilagodi tudi sistem tekmovanja

V poslovniku o organizaciji tekmovanj smo dodali, da mora organizator turnirja pod okriljem ZDPS poskrbeti za brezplačen obrok za predstavnika TRK, ki je vodja tekmovanja.

Nova sezona se bo v soboto pričela turnirjem MASTERS, uvodni turnir najboljših iz minule sezone bo gostila Krvica. Devetnajsto tekmovanje TOUR bomo pričeli po Veliki noči in sicer z državnim prvenstvom mešanih dvojic v Čatežu, v aprilu pa nas čaka še TOUR dvojic na Slogi. V mesecu maju bo poleg ostalih tekmovanj tudi slovenski Centrope Cup v Domžalah, ki ga tokrat organizira ZDPS. Žal nihče ni želel prevzeti tega tekmovanja, zato se je za izvedbo odločil izvršni odbor ZDPS. Ne glede na plačane licence bo turnir plačljiv za vse udeležence (15€/osebo), del sredstev bo šlo v nagradni sklad, v ceno pa bo vključeno tudi kosilo. V mesecu maju bomo pričeli tudi z ligaškim tekmovanjem. Kljub temu da bomo novo sezono po dveh letih pričeli v standardnem terminu in da večjih sprememb ni, bi opozorili na sledeče:

  • Na turnir prihajajte pravočasno – svojo prisotnost na prizorišču potrdite vodji tekmovanja vsaj pol ure pred pričetkom tekmovanja, v primeru vnovičnega preverjanja PCT pa še pol ure prej. Vztrajali bomo, da se tekmovanja pričenjajo točno ob 9.00 uri.
  • Na spletni strani ZDPS budno spremljajte aktualne omejitve oziroma ukrepe, ki jih izdaja vlada Republike Slovenije
  • Na turnirskemu tekmovanju mora organizator zagotoviti zadostno število krogov, v kolikor jih nima dovolj naj se pravočasno poveže z TRK ZDPS, ki jih poseduje
  • Krogi so obvezni tudi na ligaških tekmah
  • Zapisnike ligaških tekem vzorno tako kot zadnji dve leti takoj po tekmi pošiljajte na mail trk@zdps.si . Originalni zapisnik mora gostitelj dostaviti na TRK, ali po pošti, ali pa ga čimprej osebno vroči komu od članov TRK ali Barbari Lemut, ki vodi arhiv
  • Na tekmovanjih se držimo pravil športnega obnašanja tako na terenu kakor tudi izven njega. Do vodij tekmovanj imejmo spoštljiv odnos, še posebej do tistih, ki bodo vajeti tekmovanj samostojno prevzemali prvič.

Izvršni odbor je potrdil udeležbo ženske reprezentance na junijskemu evropskemu prvenstvu v Španiji, v Španijo bodo jeseni odpotovali tudi mladinci, prav tako na evropsko prvenstvo, decembra pa naj bi se moška reprezentanca udeležila svetovnega prvenstva v Beninu. Žal še vedno iščemo selektorja moške članske reprezentance. Opravili smo nekaj razgovorov, žal neuspešno. Ker se ne predajamo, bomo ponovno objavili javni razpis, v kolikor ne dobimo selektorja pa bomo bržkone primorani odpovedati nastop na črni celini.

Pravico do nastopa v evropskemu klubskemu pokalu ima VILA ANA. Pozvali smo jo, da svojo namero o udeležbi najavi do konca meseca aprila. V primeru odpovedi, bomo po vsej verjetnosti novembrski nastop v Franciji ponudili najboljšemu iz letošnje sezone.

Previous post Organiziramo tečaj za nove sodnike
Next post Velenjčani zmagovalci zimske lige
G-Translate »