Donacija dohodnine za leto 2021

Epidemija SARS-CoV-2 (COVID-19) je postavila izziv celotni družbi. V teh težkih časih, ko je naš vsakdan omejen na vsakem koraku, je poškodovan tudi slovenski šport. Prizadete so množice, ki se ne morejo rekreativno ukvarjati s športom, težko je vrhunskim športnikom, ki ne morejo načrtovati svojih priprav na redka tekmovanja, doma in v tujini. Športne organizacije s svojo dejavnostjo ustvarjajo pogoje za razvoj mladih športnih talentov, ki stopajo po stopinjah svojih idolov. Športni delavci s športno vadbo mlade učijo pomembnih vrednot, potrebnih za življenje.

Ranjenemu športu, tudi petanka ni izjema,  želimo in hočemo tudi letos stati ob strani. V dneh iztekajočega se leta, v dneh, ki jih uokvirjajo darovanja vseh vrst, na pozabimo na šport. Zakonodaja v Sloveniji omogoča, da do 1,0 odstotka odmerjene dohodnine, posredujemo v različne namene. Tudi Zvezi društev petanke Slovenije. Postanimo njeni podporniki. Takšna donacija za nas ne predstavlja nobenega stroška, saj gre za dohodnino, ki jo sicer plačamo državi.

Prav zato je OKS – ZŠZ pripravil posebno spletno mesto www.olympic.si/podarim, kjer lahko izbirate med športnimi društvi v javnem interesu in jim enostavno namenite del dohodnine. Vaša naloga je le izpolniti in oddati spletni obrazec. Zadnji rok oddaje je 31. december 2021

Previous post Francija do novega naslova
Next post Frejus evropski klubski prvak
G-Translate »