V razmislek članstvu ZDPS

Če pod letošnjo petankarsko sezono potegnemo črto, lahko ugotovimo, da je bila le-ta – predvsem zaradi zdravstvene situacije v državi in svetu – zelo drugačna od tistih iz minulih let. Sama izvedba tekmovalne sezone je terjala veliko usklajevanj in temu primerno zaposlovala več sodelujočih članov in društev. Tudi trenutna situacija kaže, da sezona, ki je pred nami, najverjetneje ne bo dosti drugačna, kar bo od društev terjalo več sodelovanja pri organizaciji prihajajočih tekmovanj.

V sezoni, ki je za nami, je kot najbolj problematično izkazalo kronično pomanjkanje članov tako v sodniški komisiji kot tudi v TRK.  V sezono smo vstopili z dobrimi nameni, da izvedemo izobraževanja o vodenju tekmovanj, ki pa ga zaradi nastale situacije žal  nismo uspeli izvesti. Tekom sezone sta  odstopila kar dva predsednika TRK-ja. Razlogov za to je verjetno več, sem pa osebno mnenja, da je potrebno TRK okrepiti s člani, ki premorejo enakovredno znanje vodenja tekmovanj. V nasprotnem primeru sicer ponovno celotna organizacija tekmovanj sloni zgolj na eni osebi. Zveza bo zato izvedla razpis, hkrati pa pozivam članstvo in vodje ekip, da razmislijo o svojem sodelovanju. Naj ob tem dodam, da je samo vodstvo ZDPS prvenstveno v službi društev, ki so ustanovila zvezo. Zgodba je precej podobna tudi pri sodniški komisiji, ki je v danih pogojih prav tako podhranjena.

Tu je tudi članstvo v OKS, ki prinaša nove, dodatne obveznosti. Te trenutno še izpolnjujemo, naj vas pa obvestim, da v kolikor bomo želeli svoje članstvo nadgraditi in ob tem pridobiti sredstva za mlade in reprezentančne nastope, bomo v naših vrstah enostavno morali poiskati tudi ljudi, ki se bodo pripravljeni izobraževati za strokovne delavce. Ob tem imam v mislih predvsem trenerje mladih in seveda članov ter članic.

Zaradi vseh obveznosti, ki nas čakajo v naslednjemu letu, predlagam, da klubi ob registraciji dodatno ponudijo najmanj dva svoja člana, ki bi bila pripravljena sodelovati v organih zveze, poleg tistih, ki smo že vpeti v trenutno vodstvo. Ne pozabimo, da je tisto, kar nas vse skupaj povezuje, petanka. Zaradi nje smo tam, kjer smo. Članstvo zato pozivam k več aktivnega sodelovanja, naj si bodi s predlogi ali pa kar rešitvami, ki jih bomo nato skupaj pretehtali in uporabili.

Ostanite zdravi in športni pozdrav – Srečko Španić, predsednik ZDPS

Previous post Vila Ana brez poraza do naslova prvaka
Next post Razpis za mesto predsednika TRK
G-Translate »