Petankarski horoskop

Preverite, kakšen igralec petanke ste glede na sončno znamenje, v katerega ste se rodili, pa tudi, s kom se boste v lastni ekipi najbolje razumeli in kako vam bodo živce najverjetneje kravžljali nasprotniki. Branje, ki je pred vami, gre vzeti z dobršno mero distance in zdravega razuma. Astrologija, še posebno popularni horoskop, ki ga lahko redno prebirate v revialnem tisku, je tu zgolj za vašo (in našo) zabavo in nikakor ne gre za eksaktno, kaj šele znanstveno vedo. Petankarski horoskop, ki govori o tem kakšni igralci ste in kakšni so vaši nasprotniki v igri, je za vas sestavila Nataša Zupanc. 

Oven

(21. marec – 20. april)

Značilnosti: pustolovski in energični, raziskujoči in pogumni, zanesenjaški in samozavestni, dinamičen in bister

Petankarske odlike: Če se hočejo Ovni dobro počutiti, se enostavno morajo veliko gibati. Tudi zato so včasih tako vneti, da jih je potrebno opozoriti, naj se ne naprezajo preveč. Zaradi svoje impulzivnosti in prenagljenosti si namreč pridelajo marsikatero neljubo poškodbo. Njihova eksplozivnost se kaže tudi v (pre)hitrem ritmu igre. Kot nadvse ambiciozni in tekmovalni igralci se takoj potem, ko dosežejo svoje cilje, vprašajo: Kaj je na vrsti zdaj? Ovni in Ovnice so igralci izredno živahnega duha, zato se bodo poleg petanki zelo verjetno posvečali še kakšnim drugim hobijem in športom.

Kot nasprotniki: lahko izpadejo vzkipljivi ali sebični, na splošno pa so videti vihravi in nepotrpežljivi, včasih tudi nepremišljeni in nekoliko predrzni

Astro namig: Pazite na glavo! Ovni veliko opletajo s svojo glavo in zato veliko prezgodaj nastavijo miški kakšen zob (da o buškah seveda ne govorimo).

Bik

(21. april – 21. maj)

Značilnosti: potrpežljiv in zanesljiv, topel in ljubeč, vztrajen in odločen, umirjen in zaprisežen varnosti

Petankarske odlike: Biki so zelo ambiciozni, vendar ne marajo tveganj in niso najbolj navdušeni nad spremembami. Po igrišču se gibljejo počasi,  Najraje imajo utečene navade, redne treninge in predvidljiv tok igre. Petanko še posebno radi igrajo zaradi prijateljev, s katerimi jih druži ljubezen do dobre pijače in jedače. Ker so nadvse potrpežljivi, petanka pa je tudi igra, ki se igre počasi in s premislekom, lahko krogle postanejo njihova najljubša izbira preživljanja prostega časa. Biki tudi sicer uživajo v skupinskih športih in se ne ustrašijo naporne vadbe.

Kot nasprotniki: posesiven, zamerljiv in tog, lahko postane sebičen in pohlepen

Astro namig: Ker tudi petanko rado spremlja dobra hrana, Biki in Bikice pa so znani gurmani, naj le pazijo, da se ne bodo preveč zredili.

Dvojčka

(22. maj – 21. junij)

Značilnosti: prilagodljivi, mnogostranski, klepetavi, duhoviti, mladostni in živahni

Petankarske odlike: Dvojčki in Dvojčice se najbolj bojijo dolgčasa, zato se ne ustrašijo hitro spremenljivih pogojev v petankarski igri. Za počitek nimajo časa. Tudi, če je zanje uradno tekmovanje končano, se radi pomerijo v igrah z drugimi še na stranskih igriščih. Ti ljudje sicer niso vedno močni, so pa skoraj vedno žilavi in nadvse mladostni. Imajo ogromno živčne energije, ki jo enostavno morajo porabiti. So tudi precejšnji individualisti, ki jim organizirane vadbe ne dišijo. V kolikor njihove soigralce ne moti njihova klepetavost tudi med igro, znajo v ključnih trenutkih poskrbeti za razelektritev napetosti s svojimi humorističnimi vložki.

Kot nasprotniki: razdražljivi in napeti, površni in raztreseni, zviti in preveč radovedni

Astro namig: Znamenje Dvojčka vlada pljučem, zato morajo biti pozorni na zadihanost. Še posebno jim lahko škodi vdihavanje mrzlega zraka. V skladu njihovo šibko točko je zanje toliko pomembneje, da se izognejo kajenju.

Rak

(22. junij – 22. julij)

Značilnosti: čustven, intuitiven, domiseln, pretkan, previden, sočuten in zaščitniški

Petankarske odlike: Če hočejo Raki obdržati svoj občutljiv organizem v dobri formi, morajo poskrbeti za redno vadbo in petanka jim je kaj lahko pisana kožo. V igri se izkažejo s svojo živo domišljijo, ki jim lahko pride prav pri snovanju naslednje poteze v igri, veljajo pa tudi za precejšnje zaskrbljence, ki bodo soigralce neprestano opozarjali, kaj vse bi lahko v igri še šlo narobe. Ker imajo močno intuicijo, gre v igri njihove občasne uvide jemati resno. V igri se raje kot k napadalni zatekajo k obrambnim strategijam, njihova občasna čemernost pa naj soigralcev ne zmoti pretirano. Tako kot je njihova črnogledost prišla, tako bo slej ko prej tudi odšla.

Kot nasprotniki: spremenljivi, čemerni, preobčutljivi, vzkipljivi in nepopustljivi

Astro namig: Občasne težave s prebavo so bolj kot hrano povezane z njihovo zaskrbljenostjo. Tehnike meditacije in sproščanja bi njihovim težavam lahko naredile konec.

Lev

(23. julij – 23. avgust)

Značilnosti: velikodušen, topel, ustvarjalen, zanesenjaški, širokosrčen, dejaven in zvest

Petankarske odlike: Pripadniki tega znamenja so nadvse vitalni, ob tem pa nikoli nepremišljeno ne drvijo v preuranjene zaključke. Ker je Levom vsak počitek tuj, jih boste redko videli posedati ob petankarskem igrišču. Petanka zanj tudi ni le še en običajen hobi. Zadevo namreč jemlje nadvse resno in k igri pristopa več kot profesionalno. Levi in Levinje so tudi nadvse ambiciozni in se želijo dokazati. Svoje pokale in medalje imajo običajno razstavljene na dobro vidnem mestu, kjer je vedno prostor še za eno takšno priznanje. Igro vedno radi tudi vodijo in se hkrati pustijo voditi le najboljšim na lestvici, pa še to le začasno in dokler v igri zmagujejo.

Kot nasprotniki: nastopa domišljavo in lahko izpade pokroviteljsko, ko gredo stvari narobe, pa na plan privre še gospodovalnost, nedostopnost za razloge in nestrpnost

Astro namig: Levov občutljivi organ je srce, zato morajo pripadniki tega znamenja paziti na prehrano in se redno gibati.

Devica

(24. avgust – 22. september)

Značilnosti: skromen, plah, natančen, zanesljiv, praktičen, marljiv, bister in analitičen

Petankarske odlike: To so zelo praktični ljudje in prav takšni igralci. Nanje se je mogoče zanesti in zagotovo vam bodo krili hrbet, če bo to potrebno. Po drugi strani pa se zlahka zapletejo v drobnjakarsko ukvarjanje s problemi tako na igrišču kot zunaj njega. O strategiji igre radi razpravljajo v detajle, kot igralci pa niso pretirano ambiciozni. Čeprav je njihovo nerganje dobronamerno, včasih s tem kvarijo vzdušje v svoji ekipi. Pripadnikom tega znamenja nadvse koristi preživljanje prostega časa na svežem zraku, zato je petanka zanje izjemno dobra izbira prostočasne dejavnosti.

Kot nasprotniki: lahko se zdi siten, zaskrbljen, stalno kritičen, zagotovo pa ga boste videli kot perfekcionista in igralca s konzervativnim pristopom

Astro namig: Zaradi svoje neprestane zaskrbljenosti imajo lahko težave s črevesjem, zato je zanje še posebno koristna meditacija in vadba tehnik čuječnosti.

Tehtnica

(23. september – 23. oktober)

Značilnosti: diplomatski, uglajeni, očarljivi, sproščeni, družabni, idealistični in miroljubni

Petankarske odlike: Zaradi globoko zakoreninjenega odpora do tega, da bi koga prizadeli, se v igri redko postavijo zase ali svoje soigralce. V igri so zato pogosto videti neodločni in pretirano vodljivi.  Zaradi svoje mile narave sicer nimajo težav dobiti soigralcev, a se vidnejših uspehov lahko nadejajo le, če se v igri povezujejo z bolj dinamičnim od sebe. Svoje napake pogosto raje spregledajo, kot da bi se z njimi sprijaznili in si jih priznali. To so nadvse prijetni in družabni ljudje, ki jim veliko pomenijo dobri odnosi v ekipi, društvu in širše.

Kot nasprotniki: neodločni, muhasti, lahkoverni in popustljivi do sebe

Astro namig: Občutljiv organ so ledvice, napetosti in skrbi pa lahko povzročijo glavobole. Pripadniki tega znamenja se težko uprejo svoji sladkosnednosti.

Škorpijon

(24. oktober – 22. november)

Značilnosti: odločen, energičen, čustven, nagonski, močan in privlačen

Petankarske odlike: To so trmoglavi ljudje in prav tako trmasti soigralci, kar jim je v določenih okoliščinah lahko tudi v prid. Ko se odločijo, da bodo nekaj storili, jih bo težko prepričati v nasprotno. Ker pa se tudi dovolj dobro poznajo, bodo za svoje odločitve prevzeli tudi odgovornost. Fizično so to običajno žilavi ljudje, ki prenesejo več, kot se zdi na prvi pogled. Raje, kot da bi poležavali v travi, se bodo pustili izzvati na še eno igro. Zagrizeni kot so, se včasih spuščajo v celo prevelike napore. Kot nosilci visoke živčne energije, se dobro obnesejo tudi v kritičnih in stresnih trenutkih.

Kot nasprotniki: v igri lahko postane zamerljiv, ljubosumen in obseden. Ko si nekaj vbijejo v glavo, trmoglavo vztrajajo pri svojem, in ko nekaj ne gre najbolj po načrtih, postanejo molčeči.

Astro namig: Škorpijonov organizem potrebuje redno, nadzorovano prehrano, kar ni tako lahko doseči. Pri hrani in pijači radi popuščajo, kar povzroči težave z želodcem in prebavo.

Strelec

(23. november – 21. december)

Značilnosti: optimističen, svobodoljuben, veseljaški, dobrovoljen, pošten in razmišljujoč

Petankarske odlike: S temi zanesenjaki je čudovito igrati v isti ekipi. Ker so tudi nestanovitni, neprestano potrebujejo izziv. Sposobni so hitrega razumevanja zapletenih situacij, po drugi strani pa nato nimajo potrpljenja s podrobnostmi. Bolj kot lovorike jih zanima ljubezen do prigod. Zanje je pomembno zadovoljevanje duhovnih potreb in to, da so njihove odločitve obrodile sadove. So rojeni športniki, zato se nadvse radi preizkušajo v vseh vrstah športnih aktivnosti. Njihova največja napaka je le nemirnost, saj zaradi tega svojih načrtov pogosto ne izpeljejo do konca.

Kot nasprotniki: zdijo se površni in brezbrižni, v sporu lahko postanejo netaktni in nemirni

Astro namig: Predrzna žilica, ki je lastna skoraj vsem Strelcem, kaže, da se zanimanje za šport lahko konča v drobnih nesrečah: natrganih mišicah, pretegnjenih kitah ali zvitih gležnjih. Brzdati gre tudi ljubezen do dobre jedače in pijače.

Kozorog

(22. december – 20. januar)

Značilnosti: praktičen, preudaren, ambiciozen in discipliniran, potrpežljiv in skrben

Petankarske odlike: Vsi Kozorogi se radi držijo pravil, zato so to igralci, ki jim bo veliko pomenilo, da se nekaj ’dela prav’. Imajo neobičajen smisel za humor, kar je v živem nasprotju z njihovo siceršnjo godrnjavostjo. Njihova vrlina je potrpežljivost in ta jim bo še kako prav prišla na petankarskem igrišču. Na terenu nastopajo samozavestno in vase prepričano, zato so lahko trd oreh za svoje nasprotnike. Ker je Kozorog zemeljsko znamenje, mu šport kot je petanka, ki se igra na zemlji in robustnih površinah, praktično pisan na kožo. Je tudi zelo muzikalno znamenje, zato naj nikogar ne začudi, če bo ob osvojeni kolajni pripravljen tudi kakšno zapeti. Ker je nadvse ambiciozen, svojega zadovoljstva ob osvojenih odličjih nikakor ne bo skrival.

Kot nasprotniki: kažejo svoj skopi in godrnajvi obraz, v igri včasih izpadejo preveč togi in konvencionani

Astro namig: So zelo občutljivi na prehrano in poznajo posledice nezmernosti. Prav veliko gibanja je zanje najboljši nasvet, saj številni Kozorogi sicer dolge ure presedijo za pisalno mizo. Občutljivi so tudi njihovi sklepi, pa tudi koža (zato naj s seboj na turnih nikar ne pozabijo vzeti sočne zaščitne kreme).

Vodnar

(21. januar – 18. februar)

Značilnosti: prijazni, človekoljubni, izvirni in domiselni, neodvisni in razmišljujoči

Petankarske odlike: Kot zračno znamenje Vodnarji nujno potrebujejo zrak, zato jim bo igranje petanke še posebno ljubo. To so ljudje, ki kot soigralci ostanejo veseli in optimistični celo takrat, ko stvari ne gredo najbolje ali celo ko izgubljajo. Njihova edina napaka v igri je, da so nepredvidljivi, zaradi svojega neodvisnega duha pa se zdijo tudi nekoliko odmaknjeni (čeravno gre v resnici zgolj za navadno kljubovalnost). Pri igri se raje kot razmisleku vdajajo impulzivnim odločitvam, saj imajo raje kot dolgočasen, enoličen in predvidljiv tok igre vznemirljiva presenečenja. Tudi zato včasih igro popestrijo s kakšno slabše premišljeno odločitvijo.

Kot nasprotniki: lahko postanejo kljubovalni, nepredvidljivi in dvolični, ko jim kaj ni pogodu, lahko postanejo tudi čustveno hladni in zadržani

Astro namig: Vodnarji imajo včasih občutljiv krvni obtok, zato se bolje počutijo v mrzlem vremenu. Paziti morajo le, da jih ne zebe. Občutljivi znajo biti njihovi gležnji, zato naj pazijo na primerno obutev in sklepe razgibavajo, da ji utrdijo.

Riba

(19. februar – 20. marec)

Značilnosti: domiselni in občutljivi, nesebični in redkobesedni, intuitivni in razumevajoči

Petankarske odlike: Ti nekoliko zasanjani igralci se na terenu včasih izgubljajo. Če jim uspe svojo bujno domišljijo v igri izraziti ustvarjalno in na koristen način, pa ta vendarle lahko postane njihovo najmočnejše orodje. So zelo dovzetni za dražljaje, zlahka jih prizadenejo neprijazne besede, prepiri ali celo moreče vreme. Po drugi strani so to izjemno hvaležni in prijetni soigralci, ki za druge vedno najdejo spodbudno besedo. V kolikor so jo od drugih nato deležni tudi sami, so sposobni dosežkov, v katere do takrat niti sami niso verjeli. A medtem ko v spodbudni ekipi cvetijo, znajo ti rojeni empati zaznati nezaupanje soigralcev vanje in njihove sposobnosti tudi, če ti o teh ne govorijo na glas. Manj samozavestni se bodo v igri zato slabše odrezali, samozavestnejši pa bodo skušali dokazati iz kljubovanja.

Kot nasprotniki: če so izzvani, lahko postanejo objestni in nestvarni, ker so zelo občutljivi, lahko včasih tudi zaradi malenkost izzovejo sceno,

Astro namig: zaradi svoje preobčutljivosti na okolje se dostikrat tolažijo s preobilno jedačo in pijačo, posebno hitro pa zapadejo tudi kajenju. Občasno pretirana zaskrbljenost lahko vpliva tudi na težave z želodcem in povzroča glavobole.

Previous post Dovoljene tudi hlače nad koleni
Next post Ponovno zagnati mladinski pogon
G-Translate »