Čaka nas ogromno dela

Potem, ko je IO-ZDPS zaradi varnostnih razlogov in ukrepov slovenske vlade odpovedal turnir TOUR na Jančah, se je pred odhodom na letne počitnice še enkrat sestal, tokrat v športnemu parku Sloga. Predsednik Srečko Španić, ki je dvoletni mandat nastopil v začetku letošnjega leta, je uvodoma seznanil člane odbora o sprejetju Zveze društev petanke Slovenije kot enakopravne članice v Olimpijski komite Slovenije od katerega smo prejeli tudi pisno potrdilo. Poudaril je, da je to korak naprej pri razvoju naše športne panoge, ki prinaša določene bonitete, hkrati pa s tem prihajajo tudi nove obveznosti in dolžnosti. Zelo pomembno je delo z mladimi pa tudi izobraževanje strokovnih kadrov, ki bodo znanje prenašali na mlajše rodove. Predsednik ZDPS se je pred dvema tednoma odzval na povabilo Primoža Marinka, predsednika Balinarske Zveze Slovenije ter se srečal z njim na neformalnem sestanku. Ugotovila sta, da imata obe nacionalni panožni zvezi kar nekaj skupnih točk in je zato sodelovanje v obojestransko korist več kot dobrodošlo.

Ustanovljena je nova komisija

Prav zaradi dodatnih nalog in projektov, ki nas čakajo v prihodnje, je predlog predsednika ZDPS izvršni odbor potrdil ustanovitev nove delovne komisije, ki jo bosta vodila Stanislav Novak in Žiga Kobal. Primarna naloga komisije bo sodelovanje z Olimpijskim komitejem Slovenije in Balinarsko Zvezo Slovenije.

Veseli bodo tudi naši mladi petankarji, saj se v funkcijo ponovno postavlja komisija za delo z mladimi, ki jo bo še naprej vodila Laura Bračič. Cilj je seveda povečati kvoto mladih tekmovalcev in njihovo petankarsko znanje spraviti na nivo, da nas bodo lahko zastopali na velikih mednarodnih tekmovanjih.

TRK pred zahtevno nalogo

Prvi del sezone je kljub kasnejšemu začetku pod streho. Zaradi virusa, ki ponovno razsaja po Sloveniji, je bil sicer odpovedan zadnji turnir trojk na Jančah, ampak vsi skupaj upamo, da se bo po počitnicah situacija umirila in bomo lahko nadaljevali z letošnjim tekmovanjem. Pred nadaljevanjem sezone bo bržkone potrebno ponovno uskladiti tekmovalni koledar, ponovno pa bo potrebno preveriti predhodno napovedane družabne turnirje.

Kmalu si boste lahko na spletni strani ZDPS prebrali intervju s predsednikom Srečkom Španićem, v kateremu bo podrobneje pojasnil vizijo dela Zveze ter cilje in naloge v naslednjih dveh letih, objavljen pa bo tudi petankarski horoskop.

 

Previous post TOUR trojk na Jančah odpovedan
Next post Podgoršek izbral dvanajsterico
G-Translate »