Z opravljenim delom smo lahko zadovoljni

V petek, 27. oktobra 2023 se je sestala tekmovano-registracijska komisija ZDPS z namenom, da analizira preteklo sezono in iztekajoči se dvoletni mandat. V letošnji sezoni smo implementirali novi program za vodenje turnirskih tekmovanj, večjih težav ni bilo, niti ni bilo zapaženih morebitnih pripomb s strani udeležencev turnirjev. Vodenje tekmovanj je bilo izpeljano po začrtanem planu, vsi turnirji so bili odigrani po začrtanem tekmovalnem koledarju. Zabeležili smo tri reprezentančne nastope na evropskih prvenstvih, kadeti so nas razveselili z osvojeno bronasto kolajno. Do konca koledarskega leta nas čaka le še nastop Vila Ane v evropskemu klubskemu pokalu v Franciji ter svetovno prvenstvo članic in mladincev na Tajskem, kjer pa Slovenija ne bo prisotna. Do naslednje sezone bo potrebno najti rešitev glede aplikacije za prijavo na turnirje, saj doslej obstoječa ni več na voljo.

Čaka nas reforma v ligaškemu tekmovanju

V ligaškem tekmovanju je bilo zaznati večji obseg prestavljanja tekem iz takih in drugačnih razlogov. Pripravljen bo predlog spremembe tekmovalnega pravilnika, ki bo bolj natančno definiral kdaj je možno tekmo prestaviti in kdaj ne. Naslednja ligaška sezona bo odigrana po enakemu sistemu kot letos, bo pa večjo težo imel končni vrstni red. Prvi šest ekip po rednemu delu bo v sezoni 2025 nastopalo v prvi državni ligi, ostale ekipe pa v drugi državni ligi.  Tudi ta predlog bo obravnaval izvršni odbor ZDPS.

Bron kadetov, člani pod pričakovanji

Obravnavana so bila tudi poročila selektorjev državnih reprezentanc, ki so nastopile na letošnjih evropskih prvenstvih. Veteranska reprezentanca je izpolnila osnovni cilj, kadetska reprezentanca je osnovni cilj presegla, predvsem z osvojeno bronasto kolajno Jana Francija Rodeta v natančnemu zbijanju, medtem ko je moška članska reprezentanca nastopila pod pričakovanji. Edina pozitivna informacija je ta, da se je članom kljub slabšemu dosežku uspelo uvrstiti na svetovno prvenstvo prihodnje leto. Prav vsi selektorji, eni več eni manj,  so se soočali s problemom postavljanja avtoritete in prav temu segmentu bo v v bodoče potrebno nameniti več pozornosti.

Zagnati bo potrebno mladinski pogon

Dejstvo je, da klubi premalo ali skoraj nič ne delajo na področju mladih. Na temu zelo pomembnemu področju bo vsekakor potrebno nekaj storiti v naslednjih letih, morda tudi s kakšnim represivnim ukrepom, kot je na primer obvezna ekipa mladincev v mladinski ligi. Mladinska kvota bo še toliko bolj pomembna, ko bo potrjen program izobraževanja in se bomo lahko prijavljali na razpise pri Fundaciji za šport in Ministrstvu za šport. Vsekakor bo to tema na eni izmed prihodnjih skupščin ZDPS.

TRK ZDPS – skupaj s selektorji analizirali sezono 2023

Zaključek mandata z vizijo za naslednje obdobje

“Zadovoljen sem z ekipo, ki je opravila delo v minulih dveh letih,” je bil po koncu zadnje seje zadovoljen predsednik TRK Boštjan Hegler in nadaljeval: “Izpolnili smo nekaj osnovnih ciljev v preteklem obdobju. Povečali smo število aktivnih članov komisije in si delo kolikor toliko enakovredno porazdelili, pritisk ni slonel le na enemu ali dveh. Atmosfera in komunikacija v ekipi sta bila odlična, dokaz temu je tudi dejstvo, da nihče v tem času ni podal odstopne izjave. Najbolj pomembno pa je, da je glavnina ekipe pripravljena nadaljevati z delom tudi naprej. Sam osebno sicer ne bom mogel voditi komisije v naslednjemu mandatu, bom pa z veseljem navkljub novim službenim obveznostmi ostal aktivni član komisije. Na daljavo se da danes marsikaj postoriti.”

V naslednji sezoni kar nekaj reprezentančnih izzivov

Mednarodni koledar se že počasi popolnjuje in naslednje leto nas čaka kar nekaj zanimivih izzivov. Ne gre pa pozabiti tega, da so finančna sredstva precej omejena in bomo težko izpeljali vse programe.

  • Svetovno prvenstvo /člani/ – trojke, natančno zbijanje (Dijon /Francija) –> 05./08.12.2024
  • Evropsko prvenstvo /člani, članice/ – posamezno, dvojice (Martigny /Švica) –> 19/23. 06.2024
  • Evropsko prvenstvi /U18 + U23/ – trojke, natančno zbijanje (organizator in datum še nista določena)
  • Evropsko prvenstvo /članice/ – trojke, natančno zbijanje (Santa Sussana – Barcelona /Španija) –> 11/14.07.2024
  • Reprezentančni dvoboj Slovenija – Hrvaška /člani, članice/ – ekipno (v Sloveniji, na Hrvaškem) –> datuma še nista določena

 

Previous post Kostanjev turnir na Jančah
Next post Pohod Vila Ane zaustavljen v četrtfinalu
G-Translate »