Gregor Sever zaključil v četrtfinalu

V tretji tekmovalni dan smo vstopili z velikimi pričakovanji, saj je Gregorja Severja čakal nastop v četrtfinalu evropskega prvenstva v natančnemu zbijanju. Za uvod smo bili priča odličnemu nastopu branilca naslova Diega Rizzija, ki je proti reprezentantu Turčije dosegel izjemnih 50 točk. V drugemu četrtfinalnemu obračunu je španski reprezentant znova dokazal, da je v odlični formi in da je bil nastop v prvi seriji kvalifikacij, ko se je komaj da prebil v drugo serijo, le slab trenutek. Sledil je skromnejši belgijsko-švedski obračun, v kateremu je bil za odtenek boljši Logan Baton.

Žal tudi v tretje ni šlo

Francoz je pričel zadnji četrtfinalni obračun in imel pred slovenskim reprezentantom rahlo prednost po prvi poziciji. Na drugi poziciji Severju nikakor ni steklo in Doerr si je priigral občutnejšo prednost. Gregor se ni predal in se na tretji poziciji vrnil v igro. Četrta pozicija ni prinesla odločitve, Sever je za kratek čas prevzel celo vodstvo, in pred zbijanjem balinčka zaostajal le za tri točke. Francoz ni popustil, zadel je tri baline in si zasluženo priigral polfinale. Za Gregorja Severja je bil to že tretja uvrstitev v četrtfinale evropskega prvenstva, za osvojitev odličja pa bo kot kaže potrebno počakat na naslednjo priložnost.

V polfinalu se je najprej zalomilo Italijanu Rizziju, nato pa še domačinu Doerrju. Tako bomo v nedeljskemu finalu spremljali špansko – belgijski obračun.

ČETRTFINALE

  • Diego Rizzi (Italija) – Mesut Duruk (Turčija) 50:36
  • Ligan Doerr (Francija) – Gregor Sever (Slovenija) 44:31
  • Logan Baton (Belgija) – Ivar Liljegren (Švedska) 29:17
  • Jean Pierre Lons (Monako) – Manuel Higinio Romero Rubio (Španija) 38:49

POLFINALE

  • Diego Rizzi (Italija) – Manuel Higinio Romero Rubio (Španija) 27:32
  • Logan Baton (Belgija) – Ligan Doerr (Francija) 40:33

 

 

Previous post Dve zmagi premalo za napredovanje
Next post Španec kot feniks iz pepela
G-Translate »