Znani so potniki v Albertville!

Selektor moške članske reprezentance Franci Rode in selektorica veteranske reprezentance Tatjana Šeruga sta obelodanila seznam potnikov za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu v francoskemu Albertvillu, ki bo na sporedu v drugi polovici meseca septembra.

Moška članska reprezentanca je na zadnjemu evropskemu prvenstvu v bolgarski Albeni osvojila bronasto kolajno v igri trojk in bo tokrat pred zahtevno nalogo. Pričakovanja so visoka, temu primeren pa je tudi cilj, uvrstitev v četrtfinale. Selektor, ki je bil leta 2000 tudi član prve slovenske reprezentance ne bo veliko eksperimentiral, saj je za nastop izbral okostje reprezentančne selekcije izpred štirih let. Slovenske barve bodo zastopali Gregor Sever, Gregor Valter Oprešnik, Žan Rode in Robert Novak. Slednji se je odzval vpoklicu selektorja, potem ko se je Matevž Dovžan, član bronaste reprezentance, odpovedal nastopu.

Veteransko reprezentanco bo tokrat vodila dolgoletna reprezentantka Tatjana Šeruga. V Albeni so slovenski veterani osvojili prvo mesto v pokalu narodu, letošnji cilji pa so vsekakor višji. “Uvrstitev v drugi krog tekmovanja, torej med 16 najboljših, je naš osnovni cilj”, je bila odločna selektorica, ki bo veterane na velikem tekmovanju vodila prvič. V Franciji bodo majico z državnim grbom nosili Marko Brajer, Vlado Rumiha, Stanislav Novak in Damjan Lukman.

 

Previous post Velenjčani do druge letošnje krone
Next post Državni ligaši končali prvi del sezone
G-Translate »