Slovenke z eno zmago na repu lestvice

Slovenska ženska reprezentanca se v igri trojk ni uspela zavihteti v osmino finala evropskega prvenstva. Štirje porazi in le ena zmaga je bilo pač premalo za kaj več kot nastop v sobotnemu četrtfinalu pokala narodov v kateremu bodo nastopilo zadnjih osem reprezentanc po današnjem predtekmovanju.

V uvodnem nastopu nam je nasproti stala reprezentanca Avstrije. Naša dekleta so pričela odlično in že v prvem obratu zapisale štiri točke. Nato so naše severne sosede prevzele pobudo in Slovenkam niso prepustili niti ene točke več. V drugem krogu je bila naš nasprotnik reprezentanca Švice. Marijo Bračič je na klopi za rezerve zamenjala Barbara Lemut, ki se je po zaostanku petih točk vrnila v igro.  Švicarke so v uvodnih menjavah povedle 5:0, a se slovenska zasedba ni predajala in je po izenačenju celo dvakrat povedla (7:6 in 8:7). Po trdi končnici v zadnjih dveh obratih so bile uspešnejše Švicarke, ki so tako prišle do prve zmage na prvenstvu, medtem ko so Slovenke zabeležile drugi zaporedni poraz. V tretjem krogu je bila naš nasprotnik reprezentanca Škotske. Škotinje so hitro povedle in suvereno držale prednost na varni distanci. Slovenski trojki, ki je bil v enaki postavi kot proti Avstriji, nikakor ni steklo. V dve obratih smo pokazali nekaj svetlih momentov a je bilo to premalo za prvo zmago na prvenstvu. V četrtem današnjem nastopu končno zmaga. Tudi nastop proti Estoniji se ni pričel najbolje, saj smo zaostajali že 1:8 a so se dekleta z borbenostjo vrnila v igro ter nasprotnicam prepustila le še eno točko. Prvo zmago so na terenu zabeležile Iris Vencelj, Marija Bračič in Barbara Lemut. Zadnji dvoboj, ki nam je še dajal nekaj malega upanja, so Slovenke v enaki postavi kot proti Estoniji odigrale proti Slovaški. Morda najslabša današnja predstava se je hitro končala z visokim porazom, pomagal ni niti vstop Tatjane Šeruga, ki je zamenjala Iris Vencelj.

Po današnjemu črnemu petku je bil vidno razočaran tudi selektor reprezentance Žiga Kobal: “Priznam, da je to velik neuspeh za katerega prevzemam vso odgovornost. Prepričan sem bil, da smo bolje pripravljeni, pa se to ni pokazalo. Očitno sta bila dva meseca priprav premalo za kaj več. Zaupal sem dekletom za katera vem česa so sposobna in sem še vedno prepričan, da zmorejo več.  Enostavno smo preveč nihali. Medtem ko smo popolnoma enakovredno več kot uro in pol parirali Švicarkam, ki imajo v ekipi svetovno prvakinjo, smo proti slabšim reprezentancam popolnoma zatajili in si napredovanja nismo zaslužili.”

Predtekmovanje – “Bucholz” 5 krogov 

 1. SLOVENIJA (Lemut, Vencelj, Šeruga)AVSTRIJA 4:13
 2. SLOVENIJA (Vencelj, Šeruga, Bračič*[Lemut])ŠVICA 8:12
 3. SLOVENIJA (Lemut, Vencelj, Šeruga)ŠKOTSKA 7:13
 4. SLOVENIJA (Lemut, Vencelj, Bračič) – ESTONIJA 13:9
 5. SLOVENIJA (Lemut, Vencelj*, Bračič, [Šeruga]) SLOVAŠKA 1:13

Francozinje brez poraza

Francija je edina država, ki je današnji predtekmovalni dan končala brez poraza, z enim porazom ji sledijo Nemčija, Monako in Danska. Slovenija je pristala na predzadnjem triindvajsetem mestu. Nasprotnik Slovenk v pokalu narodov bo reprezentanca Ukrajine, kot zanimivost pa naj navedem še dejstvo, da se je izmed reprezentanc s katerimi smo se pomerili v osmino finala uvrstila le Švica.

EP TROJKE – PREDTEKMOVANJE – VRSTNI RED

 1. FRANCIJA – 5
 2. NEMČIJA – 4
 3. MONAKO – 4
 4. DANSKA – 4
 5. IZRAEL – 3
 6. ČEŠKA – 3
 7. ŠPANIJA – 3
 8. POLJSKA – 3
 9. NORVEŠKA – 3
 10. ITALIJA – 3
 11. BELGIJA – 3
 12. ŠVICA – 3
 13. ŠVEDSKA – 2
 14. LITVA – 2
 15. LATVIJA – 2
 16. FINSKA – 2
 17. ANGLIJA – 2
 18. UKRAJINA – 2
 19. ŠKOTSKA – 2
 20. SLOVAŠKA – 2
 21. AVSTRIJA – 1
 22. ESTONIJA – 1
 23. SLOVENIJA – 1
 24. MADŽARSKA – 0

PROGRAM – sobota, 04.06.2022

 • 09:00 – 12:30 natančno zbijanje – četrtfinale in polfinale
 • 15:00 – 19:30 trojke – osmina finala in četrtfinale + četrtfinale in polfinale pokala narodov
Previous post Lemutova ostala brez četrtfinala
Next post Za zaključek poraz proti Ukrajini
G-Translate »