Želimo si vsaj četrtfinale!

Po štiriletnemu premoru se bodo v igri trojk in v natančnemu zbijanju za nove komplete kolajn znova merile ženske reprezentance stare celine. V Torrelavego v bližini Santanderja na severu Španije, ki je prizorišče desetega evropskega prvenstva za ženske, se bo v sredo zjutraj odpravila tudi slovenska izbrana selekcija.

Štiri leta nazaj nas je v francoskemu Palavas-Les-Flotsu razveselila Kaja Jamnik z osvojenim bronastim odličjem v natančnemu zbijanju, prvemu sploh za slovensko petanko, ter se z njim zapisala v anale slovenskega športa. V igri trojk dekleta na zadnjem evropskem prvenstvu niso dosegle cilja, ki je bil po uvrstitvi v četrtfinale dve leti prej, visoko postavljen.

Reprezentanco bo tokrat vodil Žiga Kobal, ki je standardno zasedbo popolnoma spremenil. »Težko je postaviti konkretne cilje po štiriletnemu reprezentančnemu premoru. Za nameček smo v popolnoma novi postavi v primerjavi z zadnjim prvenstvom. Vsekakor bomo dali vse od sebe, v obeh disciplinah si želimo priti vsaj v četrtfinale«, je pred odhodom optimističen slovenski selektor.

V izbrano vrsto je ponovno povabil Tatjano Šeruga, ki je na evropskih prvenstvih nastopila petkrat, dvakrat pa je bila zelo blizu kolajne v natančnemu zbijanju. V tej disciplini bo tokrat slovenske barve zastopala Barbara Lemut, za katero bo to drugi nastop na prvenstvih stare celine. Trenutno je ena izmed najboljših igralk v zadnjih sezonah in aktualna državna prvakinja. Omenjeni dvojici sta se pridružili še dve debitantki, Iris Vencelj in Marija Bračič. Slovensko delegacijo bo vodil predsednik ZDPS Janez Bizjak.

PROGRAM TEKMOVANJA

Četrtek, 02.06.2022

  • 11:30 – 12:30 žreb
  • 14:30 – 19:30 natančno zbijanje – kvalifikacije in repasaž

Petek, 03.06.2022

  • 09:00 – 12:30 trojke – predtekmovanje 1. in 2. krog
  •  14:00 – 19:30 trojke – predtekmovanje 3., 4. in 5. krog

Sobota, 04.06.2022

  • 09:00 – 12:30 natančno zbijanje – četrtfinale in polfinale
  • 15:00 – 19:30 trojke – osmina finala in četrtfinale + četrtfinale in polfinale pokala narodov

Nedelja, 05.06.2022

  • 10:00 – 12:00 trojke – polfinale + finale pokala narodov
  • 14:00 – 15:00 natančno zbijanje – finale
  • 16:00 – 18:00 trojke – finale

SLOVENKE NA EVROPSKIH PRVENSTVIH

Če upoštevamo tudi letošnje evropsko prvenstvo v Španiji, ki je mimogrede deseto po vrsti, je slovenske barve zastopalo 21 deklet. Največ nastopov je zbrala Darinka Kujavec, ki je nastopila osemkrat, izpustila je le evropsko prvenstvo leta 2010 v Ljubljani, pred štirimi leti pa se je poslovila od reprezentančnega dresa. Sledi je Tatjana Šeruga, za katero bo to že šesto prvenstvo stare celine. Dveh evropskih prvenstev posameznic se Slovenke niso udeležile, odpovedan pa je tudi letošnji nastop na Nizozemskem, kjer bo prvič na sporedu tudi igra dvojic. Vlogo selektorjev so na evropskih prvenstvih opravljali Janez Kobal, Mitja Keber, Zoran Kilibarda, Anton Trobec, Dragan Antonijević, Matevž Dovžan in Žiga Kobal.

Previous post Derbi na Krimu dobila Sloga
Next post V pričakovanju nastopa Barbare Lemut!
G-Translate »