Tudi sezono 2021 zaznamoval koronavirus !!!

Za nami je še ena tekmovalna sezona in tudi ta nam bo, tako kot lanska, ostala v spominu po epidemioloških ukrepih, ki smo jih morali v popolnosti spoštovati.  Tudi letos so bila izpeljana vsa državna prvenstva vključno z ligaškim tekmovanjem. Izpeljanih je bilo tudi vseh šest turnirjev TOUR in celo en turnir trojk v tekmovanju CENTROPE CUP , ki ga je jeseni priredil avstrijski Illmitz. Odpovedana sta bila le turnir MASTERS ter mladinski TOUR posameznikov. Zmagovalci točkovanja TOUR so postali Darinka Mlakar med članicami, Stanislav Novak med člani ter Teo Pisek med mladinci. Še posebej v ženski konkurenci smo bili priča neverjetnemu boju vse do zadnjega turnirja, o zmagovalki točkovanja pa je odločalo borih 6 točk. V ekipnemu ligaškemu tekmovanju je drugič zapored slavila Vila Ana, z naslovom državnega prvaka pa se lahko letos pohvali kar 21 igralk in igralcev, od le-teh pa je le Barbara Lemut osvojila dva naslova.

Znova je zaživela tudi mednarodna scena a žal brez slovenskih petankarjev.  V Španiji so bila na sporedu kar tri svetovna prvenstva, za kolajne v igri trojk in v natančnemu zbijanju so merili moči mladinci, članice in nazadnje tudi člani. V mladinski in članski kategoriji je v igri trojk drugič zapored slavila Francija, v kategoriji članic pa drugič zapored Tajska. V natančnemu zbijanju je med mladinci slavil reprezentant Madagaskarja Ramanandraitsiory Faneva, med članicami reprezentantka Kambodže Ouk Sreymon, med člani pa Francoz Dylan Rocher. V pričetku decembra pa smo dobili tudi evropskega klubskega prvaka, prestižna lovorika ostaja četrto leto zapored v Franciji, osvojili so jo petankarji ekipe Frejus.

Tudi v letošnjem letu brez odstopov ni šlo. Medtem ko je TRK ZDPS sicer z izdatno pomočjo podpredsednice ZDPS Barbare Lemut, opravil svoje delo brez predsednika komisije, se je tik pred zdajci za odstop odločil selektor članske izbrane vrste Klemen Podgoršek. Poleg omenjenih dveh mest ostaja prosto tudi mesto selektorja mladinske reprezentance.

V naslednjemu koledarskemu letu nas predvidoma 14. januarja čaka izredna skupščina ZDPS. Že naslednji  dan naj bi pričel teči prestopni rok, sredi februarja pa bo izpeljana registracija klubov za naslednjo sezono. Predvidoma 25. februarja bo na sporedu še redna volilna skupščina, na kateri bodo poleg potrjevanja standardnih zadev izvoljena delovna telesa za naslednji štiriletni mandat. Upajmo, da se epidemija zaustavi do te mere, da bo novo izvoljena delovna ekipa pričela sezono po ustaljenih tirnicah.

Vsem ljubiteljicam in ljubiteljem petanke želim v prihajajočem letu obilico športnih uspehov, predvsem pa lepo praznovanje božičnih in novoletnih praznikov. Srečno 2022 !!

Z drugo zaporedno sezono tudi sam zaključujem dogovorjen mandat urednika spletne strani. Ocenjujem, da sem izpolnil vse kar sem tudi obljubil ter vas redno in ažurno obveščal o dogajanju na petankarski sceni.

Previous post Frejus evropski klubski prvak
Next post Omejitve v veljavi od 24.12.2021
G-Translate »