Brez Slovencev na mednarodni sceni

Kot smo zapisali, je domača tekmovalna sezona pod streho. Razen letošnjega mastersa najboljših igralk in igralcev minule sezone ter mladinskega toura posameznikov so bili izpeljani vsi dogodki, napovedani v tekmovalnemu koledarju. Do konca koledarskega leta so ostali na sporedu še trije družabni turnirji in sicer na Jančah, v Velenju in v Dobrovcih.

Na mednarodni sceni letošnje sezone še zdaleč ni konec, na spored v mesecu novembru namreč prihajajo tri svetovna prvenstva v španski Santa Susanni. Najprej bodo nastopili članice in mladinci, nekaj dni zatem pa še člani. V mesecu decembru pa bo v Franciji na sporedu še klubski evropski pokal. Na nobenem od omenjenih mednarodnih dogodkov žal ne bo slovenskih petankarjev.

Potem ko se je lanski državni prvak Vila Ana tik pred zdajci odpovedal nastopu, se je po besedah predsednika ZDPS odpovedal nastop tudi nastop vseh reprezentančnih selekcij. “Na silo ne gre. Odstopil je selektor članske izbrane vrste. Iskati selektorja tik pred zdajci res nima smisla. Mladincev praktično ni, komaj smo jih nabrali peščico, da smo sploh lahko izpeljali državno prvenstvo. Pri članicah po pogovoru s selektorjem tudi ni bilo pravega odziva. Za nameček je pogojevano tudi cepljenje kar je še dodatna ovira, saj vemo kako deljena so mnenja o tem.” je pojasnil Srečko Španić.

Previous post Vila Ana drugič zapored državni prvak
Next post Odlok PCT v veljavi od 24.09.2021
G-Translate »