Letošnji masters bo gostil Krim

Končno je napočil trenutek za pričetek letošnje petankarske sezone. Uradno se bo sezona pričela prihodnji teden s prvim krogom državne lige, že naslednjo soboto pa bo na sporedu letošnji masters, na kateremu bodo nastopili najboljši igralci in igralke minule sezone. Tekmovalno registracijska komisija je bila prisiljena spremeniti letošnji tekmovalni koledar na kateremu zagotovo ne bo predvidenih mednarodnih dogodkov. Prioriteta v tej sezoni je zagotovo izvedba državnih prvenstev, vsi skupaj pa upamo, da se epidemija ne vrne in da bomo v petanki lahko uživali tudi jeseni.

Vodstvo ZDPS se je pričetka sezone lotilo z veliko previdnostjo, predvsem zato, ker je zbiranje večjega števila ljudi na javnemu mestu še vedno omejeno, zaenkrat na 50. Na seji izvršnega odbora je prišlo do odločitve, da se v prvemu paketu najavljenih dogodkov organizira turnirje, na katerih se pričakuje manjšo udeležbo, oziroma na katerih se lahko pričakuje manjša gneča na enemu mestu. Tako bo ljubljanski Krim zadnji konec tedna v mesecu maju gostil letošnji masters, že teden dni kasneje bo na sporedu državno prvenstvo mešanih dvojic v ljubljanskih Fužinah, sredi meseca junija pa še državno prvenstvo v natančnemu zbijanju, ki ga tokrat prirejajo domžalski Sršeni.

Vse organizatorje čaka zahtevna naloga, saj bodo morali poskrbeti za vse potrebne zahteve in priporočila, ki jih narekujeta Nacionalni inštitut za javno zdravje ter krovna organizacija Zveza društev petanke Slovenije. Do sredine meseca junija bo bolj kristalno jasno kako se bo lahko tekmovalo v nadaljevanju letošnjega leta, v kolikor bodo še naprej veljale določene omejitve pa se bo TRK ZDPS znašla pred novimi ter predvsem zahtevnimi izzivi. Vsi potrjeni dogodki so že zavedeni v tekmovalnemu koledarju, najdete ga v zgornjem meniju pod tekmovalno sezono.

V rubriki zapisniki si lahko ogledate zapisnik 5. seje IO ZDPS, TRK ZDPS pa poleg osveženega koledarja  tudi obrazložitev sprememb, IO ZDPS pa skupaj z NIJZ dodaja svoja priporočila za izvedbo treningov in tekmovanj. V rubriki obrazci najdete dva nova obrazca, vezana na Covid 19 in bosta obvezna na vsakem tekmovanju.

Previous post Odpovedana vsa evropska prvenstva
Next post Prijave na MASTERS 2020
G-Translate »