Boštjan Hegler

Z veliko hitrostjo se bliža začetek nove petankarske sezone. Tudi tokrat bodo na teren najprej stopili najboljši petankarji minule sezone. Turnir masters, na kateremu bodo zmagovalci v posamezni kategoriji prejeli priznanja za dosežke v sezoni 2019, bodo tokrat organizirali konec meseca marca petankarji Velenja. Vse ljubitelje petanke čaka pestra pomlad saj bodo že aprila na sporedu trije turnirji. Dva kategorije TOUR ter prvo letošnje državno prvenstvo. Za dvigovanje forme pred začetkom sezone bodo prav prišli družabni turniji. Že to soboto ŠD Sloga organizira tradicionalne "Dolge gate", naslednjo soboto bo na sporedu "Jožefov turnir" v Dobrovcih, kot generalka pred uvodom v letošnjo sezono pa bo služila "Medvedja budnica" konec marca pri Medvedih. Koledar tekmovanj in koledar družabnih turnirjev si lahko ogledate v meniju "Tekmovanja".

Pravico do nastopa na mastersu 2020 so si lani priborili

ČLANI

 1. Blaž Bonšek (SLOGA)
 2. Matevž Dovžan (SLOGA)
 3. Jože Skrbinek (SLOGA)
 4. Adam Sefić (MEDVEDI)
 5. Dragan Antonijević (VILA ANA)
 6. Žan Rode (HRIBOVCI)
 7. Gregor Sever (VILA ANA)
 8. Robert Novak (HRIBOVCI)
 9. Luka Lukša (SLOGA)
 10. Klemen Podgoršek (ŠPD ČATEŽ)
 11. Klemen Poljanšek (ŽABCI)
 12. Anže Dodig (ŠPD ČATEŽ)
 13. Stojan Kuri (VELENJE)
 14. Marko Živič (SLOGA)
 15. Rasim Đogić (MEDVEDI)
 16. Janez Bizjak ml. (SRŠENI)

ČLANICE

 1. Kaja Jamnik (SLOGA)
 2. Tea Kršinar (ŽABCI)
 3. Alja Puh Ristić (MEDVEDI)
 4. Iris Vencelj (ŠPD ČATEŽ)
 5. Darinka Kujavec (VILA ANA)
 6. Kaja Lemut (SLOGA)
 7. Barbara Lemut (SLOGA)
 8. Jožica Boso (ARNIKA)

 


Izvršni odbor Zveze društev petanke Slovenije je na današnji seji potrdil novega  selektorja slovenske ženske petankarske reprezentance. To zelo zahtevno vlogo je kot edini kandidat prevzel Žiga Kobal, ki sicer že od konca lanskega koledarskega leta trenira dekleta za katera smatra, da pridejo v poštev za prihajajoče evropsko prvenstvo, ki bo v mesecu juniju v Španiji. Na sporedu bosta disciplini trojke in natančno zbijanje. Kot cilj izpostavlja osvojitev kolajne v igri trojk na enemu izmed prvenstev v naslednjih štirih letih. Na današnji seji je svojega selektorja dobila tudi slovenska veteranska reprezentanca. Čeprav veterani letos nimajo nobenega tekmovanja, se je vodstvo Zveze odločilo, da potrdi edino prispelo kandidaturo. Vlogo selektorja slovenske veteranske reprezentance, ki je lani v Bolgariji osvojila prvo mesto v Pokalu narodov, je tako prevzela dolgoletna reprezentantka Tatjana Šeruga.


Po skoraj desetih letih se na povabilo novega predsednika ZDPS Srečka Španiča vračam v sedlo prvega informatorja petankarske javnosti. Skupaj spomočjo TRK ZDPS in ostalimi organi Zveze ter tudi z vašo pomočjo bomo spravili informiranje na višji nivo, na nivo, ki smo ga nekoč že imeli. Ažurno bomo poročali o vseh uradnih tekmovanjih, ki se bodo odvijala pod okriljem Zveze društev petanke Slovenije, branili pa se ne bomo niti vaših prispevkov iz družabnih turnirjev. Od tekmovalne komisije bom praktično takoj po končanemu turnirju na elektronskemu naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. pričakoval končni vrstni red in vsaj fotografijo iz podelitve najboljšim. Da bi lahko z večjim zanimanjem spremljali ligaško tekmovanje, bi lahko izdelal statistično vodenje uspešnosti po tekmovalcu oziroma tekmovalki, za kar pa potrebujem zapisnike ligaških tekem. Če bo čas dopuščal in v kolikor bodo dane vremenske razmere bomo izpeljali kakšen neposredni prenos polfinala in finala na katerem od uradnih turnirjev. Skratka dela ne bo zmanjkalo. Za dodatno popestritev spletne strani lahko poskrbite tudi vi s svojimi vtisi iz uradnih petankarskih turnirjev. Še vedno pa boste lahko petankarske prispevke prebirali tudi na spletni strani www.hegy.si.

V naslednjih dneh bo spletna stran doživela manjšo, predvsem vsebinsko preobrazbo, zato se za morebitne motnje že vnaprej opravičujem. Za morebitna dodatna pojasnila sem vam vedno na voljo. Srečno!


Facebook