Masters prvič na Slogi

Ostalo Napisal  Klemen Poljanšek Ponedeljek, 20 April 2015 17:25 velikost pisave zmanjšaj velikost pisave povečaj velikost pisave Galerija slik
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Na petankarskih igriščih ŠD Sloga se je v soboto 18.4.2015 odvijal letošnji Masters. Tekmovanje je spremljalo deževno vreme, ki pa ni pokvarilo prijetnega vzdušja in pomembnosti tekmovanja za najboljše igralce minule sezone.

Na tekmovanju je imelo pravico nastopa 16 najvišje uvrščenih moških po lanskoletni TOUR lestvici  in prvih 8 žensk. Kot po navadi je tudi tokrat prišlo do odpovedi nekaterih najboljših igralcev, končno število prijavljenih se je tako ustavilo pri 12 moških in 8 ženskah. Za razliko od prejšnjih let so se na letošnjem Mastersu igrale mešane trojke. Sistem tekmovanja je določal, da se na podlagi žreba določi v ekipo 2 moška in eno žensko:

1. ekipa: Erdeljc Karmen, Antonijević Dragan, Podgoršek Klemen

2. ekipa: Krušič Tatjana, Lukša Luka, Rumiha Vlado

3. ekipa: Šeruga Tatjana, Novak Slavko, Zadravec Miro

4. ekipa: Herbst Mojca, Skrbinek Jože, Brajer Marko

5. ekipa: Jamnik Kaja, Kirbiš Bogdan, Poljanšek Klemen

6. ekipa: Novak Nataša, Dovžan Matevž, Bela Rudi

6 izžrebanih ekip se je razdelilo v dve skupini po tri. V skupinah so se ekipe pomerile vsaka z vsako, v polfinale pa sta se uvrstili najboljši dve ekipi iz vsake skupine.

Rezultati tekmovanja v skupinah

SKUPINA A

Krušič : Šeruga  10:13 

Erdeljc : Krušič  8:13

Šeruga : Erdeljc  12:13

A1 - Šeruga

A2 - Krušič

SKUPINA B

Jamnik : Novak N.  13:3

Herbst : Jamnik  5:13

Novak N. : Herbst  13:5

B1 - Jamnik

B2 - Novak N.

POLFINALE 

(A1) Šeruga : (B2) Novak N.  10:13

(A2) Krušič : (B1) Jamnik  13:8

FINALE 

Krušič : Novak N.  10:13       

Na zahtevnih slogaških igriščih kljub težavnosti ni manjkalo lepih potez, zanimivih obratov in napetih iger. Najdaljši konec v tekmovanju najboljših je tako na koncu potegnila ekipa v sestavi Novak Nataša, Dovžan Matevž in Bela Rudi, ki je v zanimivem finalu premagala ekipo Krušič Tatjana, Lukša Luka in Rumiha Vlado ter tako zasluženo slavila zmago na Mastersu.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/zdpssi02/public_html/templates/ot_vozzmag/html/com_k2/templates/default/item.php on line 277
Prebrano 321256 krat Nazadnje urejano na Četrtek, 30 April 2015 17:36
Več iz te kategorije: Šola petanke »