{YouTube}https://youtu.be/FiBTG4ZmYek{/YouTube}

EVROPSKO PRVENSTVO VETERANOV V MONAKU

Mednarodna tekmovanja Napisal  Dušan Gorše Torek, 25 Oktober 2016 10:24 velikost pisave zmanjšaj velikost pisave povečaj velikost pisave Mediji Galerija slik
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

 

V času od 17.do 21.10.2016 je potekalo Evropsko prvenstvo za veterane 55+, ki ga je izvedla Evropska petankarska Zveza.

Organizacijo tekmovanja je prevzel Club Bouliste Monegasque iz Monaka pod pokroviteljstvom Princa Alberta II. Prijavljenih je bilo 28 reprezentanc.

Evropskega prvenstva za veterane so se udeležili naslednji tekmovalci: Krestič Emsud, Lipovšek Martin, Prusnik Hinko in Gorše Dušan kot četrti igralec in vodja ekipe.

 

Uvodni, kvalifikacijski del je zajemal pet krogov švicarskega sistema Bucholz. Igre so bile zahtevne in nepredvidljive do konca. Igrali smo proti reprezentancam Luksemburga, Estonije, Anglije, Škotske in Poljske.

Po kvalifikacijah smo bili uvrščeni na 15.mesto in se uvrstili v nadaljnje tekmovanje za evropski pokal. Razdeljeni smo bili v štiri skupine po štiri. V naši skupini so bili poleg nas še reprezentance Švedske, Rusije in Španije.

Prvo tekmo smo igrali proti evropskim prvakom Španiji in jo po razburljivi in kvalitetni igri premagali. Naslednjo igro smo igrali proti Rusiji, ki je pred tem premagala Švedsko in izgubili po težki igri. V repasažu smo igrali proti Švedski, ki je pred tem premagala ekipo Španije. Igra je bila izredno kvalitetna in nepopustljiva, saj je trajala preko dveh ur. Imeli smo možnost, da zmagamo, a nam športna sreča tokrat žal ni bila naklonjena.

Na koncu smo skupaj s Španijo, San Marinom in Avstrijo zasedli deveto mesto, kar je do sedaj najboljša uvrstitev naše veteranske reprezentance na evropskih tekmovanjih. Z malo športne sreče bi se lahko čisto približali vrhu. Mogoče naslednjič.

 

Selektor reprezentance veteranov                                          Ljubljana, 23.10.2016

Dušan Gorše


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/zdpssi02/public_html/templates/ot_vozzmag/html/com_k2/templates/default/item.php on line 277
Prebrano 926 krat Nazadnje urejano na Sreda, 26 Oktober 2016 13:37