Naslov pokalnega prvaka prvič v roke ekipe Brdo

Državna prvenstva Napisal  Klemen Poljanšek Torek, 14 April 2015 22:19 velikost pisave zmanjšaj velikost pisave povečaj velikost pisave Galerija slik
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Letošnja petankarska sezona se je uradno začela v torek, 7. aprila z ekipnim pokalnim tekmovanjem, ki ga je prvič organiziral petankarski klub z Brda. Že na začetku sezone nas je vse tri dni tekmovanja spremljalo lepo sončno vreme , katerega se nadejamo in upamo, da nas bo spremljalo celotno letošnjo sezono.

Na pokalno tekmovanje je imelo pravico do nastopa 8 najboljših ekip lanskoletne TOUR-lestvice. Na podlagi odpovedi ekip Hrasta in Arnike, ki sta imeli pravico do nastopa, sta se brez boja, neposredno v polfinale, uvrstili ekipi Sloge in Hribovcev.

Četrtfinale

V torek, 7.4.2015 sta se na igriščih Brda pomerili ekipi Sršenov in Brda v prvem četrtfinalu. Ekipi sta se v tem tekmovanju sicer srečali prvič, vendar pa je bila kljub temu ekipa Brdo »papirnati favorit«. In slednji so to vlogo kmalu tudi opravičili in dvom o zmagovalcu je bil hitro odločen. Sršeni »roko na srce« niso nudili nekega odpora ekipi Brda, ki je z dobro in zanesljivo igro dobila prvi trojki. Sršeni so sicer upali na preobrat v dvojkah, vendar se ni izšlo po njihovih željah. Brdo je zanesljivo dobil še vse tri dvojke in se z rezultatom 5:0 uvrstil v polfinale.

Naslednji dan v sredo, 8.4.2015 je sledil četrtfinale, v katerem sta se pomerila ekipi Medvedov in Vile Ane, ki pa je bil precej bolj zanimiv od prvega. Po odigranih trojkah je po enakovredni igri na obeh straneh rezultat bil neodločen 1:1. Na vrsti so bile vedno nepredvidljive dvojke v katerih se je situacija kar nekajkrat spremenila. Vila Ana je sicer dokaj hitro zmagala dve dvojki in povedla s 3:1. Tretjo je že visoko vodila in vse je kazalo da bo konec obračuna še pred zadnjima trojkama. Vendar pa sta se igralca Medvedov zbrala, izkoristila nekaj napak nasprotnikov in v napetem zaključku uspela zabeležiti zmago. Odločitev o zmagovalcu četrtfinala se je tako prenesla v zadnje trojke, kjer pa je Vila Ana pokazala boljšo igro, dobila obe trojki in se tako z rezultatom 5:2 zanesljivo uvrstila v polfinale.

Polfinale

V soboto, 11.4.2015 sta bila na vrsti polfinala in finale. V prvem polfinalu sta se pomerili ekipi Brda in Vile Ane. Slednji so tekmo začeli slabo, kar so igralci Brda izkoristili in zmagali obe trojki ter tako povedli z 2: Tudi v dvojkah se, kar se tiče rezultatskega dela, stanje ni bistveno spremenilo, saj so »Brdavsi« še naprej igrali boljše od Vile Ane. Igralci Vile Ane so sicer po dveh odigranih dvojkah zmanjšali skupni rezultat na 3:1, a žal izgubili zadnjo dvojko ter si s tem zaprli vrata za morebitno uvrstitev v tako željeni finale, v katerega je povsem zasluženo napredovala ekipa Brda.

Na sosednjih igriščih se je odvijala druga polfinalna tekma in sicer, med ekipama Sloge in Hribovcev. Aktualni ekipni državni in pokalni ekipa Sloga so proti okrnjeni zasedbi Hribovcev tekmo  odprli bolje, zmagali mešano trojko in povedli z  1:0. Hribovci se seveda še zdaleč niso predali in so na račun zmage v mešani trojki  izid poravnali na 1:1. V igrah dvojk so igralci dali vse od sebe in naredili igre precej izenačene in zanimive do samih koncev, saj nobena izmed ekip ni popuščala. Kljub temu so ob koncu dvojk igralci Sloge pokazali več zbranosti ter dobili vse tri igre in razblinili vsakršen dvom o drugem finalistu.

Finale

V finale sta se tako po pričakovanju mnogih uvrstili ekipa Sloge (ki bi v primeru zmage dobila prehodni pokal v trajno last) in ekipa Brda. Obe ekipi sta svoje delo v finalu opravili z odliko in kot se za zaključek tekmovanja spodobi, odločitve o zmagovalcu ni bilo do samega konca, kar tudi tistih gledalcev, ki so prišli, ni pustilo ravnodušnih. Finale se je na obeh straneh začel precej nervozno, vendar pa ni manjkalo niti lepih potez na obeh straneh in pa nekaj športne sreče. Ekipi sta bili trojkah izenačeni in tako sta si tudi razdelili zmagi in rezultat je bil 1:1. Sledile so dvojke v katerih pa se je tehtnica prevesila na stran domačinov. Prvi dve dvojki sta se enako kot prejšnji trojki razdelili na vsako stran po ena, v zadnji dokaj odločilni dvojki za nadaljevanje dvoboja pa so po zelo dramatični partiji daljši konec potegnili igralci Brda in povedli s 3:2,ki so za končno zmago potrebovali samo še eno zmago. Jasno je postalo, da se bo o zmagovalcu odločalo v zadnjih igrah trojk. Te pa so se za ekipo Sloge začele sanjsko, saj so v obeh trojkah hitro visoko povedli in vse je kazalo da se ekipi Brda ne piše nič dobrega. Prva trojka Sloge jev nadaljevanju svojo prednost postopoma povečevala proti trojki Brda, ki se nikakor ni našla v svoji igri, in se že spogledovala z zmago, medtem ko pa so igralci Brda v drugi trojki izvedli menjavo, ki se je na koncu izkazala za zelo dobro. Po izvedeni menjavi je trojka Brda obrat za obratom topila prednost Slogašev in jih v napetem zaključku celo dohitela, kjer pa so v igri živcev bolj trezno glavo ohranili igralci Brda, ki so v zanimivem zaključku celo povedli in nato povsem zasluženo zmagali.

Zaključek

Petankarski klub Brdo je tako povsem zasluženo osvojil prvo mesto in se prvič veselil te lovorike in to na domačem terenu. Po koncu tekmovanja sta predsednik Dušan Gorše in sodnik Klemen Poljanšek podelila medalje najboljšim štirim ekipam ter ekipi Brda prehodni pokal za naslov ekipnega pokalnega prvaka. Ob tej priložnosti pa velja pohvaliti člane društva BK Brdo za odlično izpeljano krstno organizacijo tekmovanja pod okriljem ZDPS. 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/zdpssi02/public_html/templates/ot_vozzmag/html/com_k2/templates/default/item.php on line 277
Prebrano 3853 krat Nazadnje urejano na Torek, 14 April 2015 22:25