Izredni sestanek IO ZDPS in TRK – OBVESTILO

Aktualno Napisal  Dušan Gorše Petek, 24 Maj 2019 11:00 velikost pisave zmanjšaj velikost pisave povečaj velikost pisave
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

 

Na podlagi prispelih pritožb s strani ŠD Zarja in člana ZDPS Dovžan Matevža nad ravnanjem TRK v primeru organizacije DP posamezno 2019, je bil sklican izredni sestanek IO in TRK v skladu s 36.členom Tekmovalnega pravilnika. O tem so bili obveščeni vsi pooblaščenci klubov, ŠD Zarja in Dovžan Matevž kot predlagatelja pritožb, nadzorni odbor ZDPS, člani IO in člani TRK. 

Izredni sestanek je bil sklican dne 23.05.2019 ob 19.00 uri na sedežu ZDPS. Sestanka so se udeležili: vsi člani IO razen Simona Bračiča, ki je zaradi opravičene odsotnosti pismeno pooblastil člana SK Vorih Draga, vsi člani TRK razen Brajer Marka in predsednik NO Bizjak Janez ml.

Ker so se v času od sklica do samega sestanka pojavile še nekatere pomembne zadeve, ki so zahtevale angažiranje IO ZDPS, so bile dodane na dnevni red izrednega sestanka. Celoten zapisnik sestanka bo v kratkem napisan in objavljen na spletni strani ZDPS. To obvestilo je namenjeno članom Zveze kot informacija o sprejetih sklepih IO ZDPS, kot je bilo napovedano v prejšnjih obvestilih IO.

Vsem prisotnim sta bili predstavljeni v bistvenih točkah obe pritožbi, čeprav sta bili obe pritožbi v celoti posredovani vsem članom IO in TRK. V skupni razpravi je bilo ugotovljeno, da se je v postopkih organizacije in načrtovanja DP posamezno res storilo nekaj napačnih odločitev s strani TRK, za kar se je predsednik TRK že v prejšnjih informacijah opravičil. Pri iskanju rešitve nastale situacije je bilo kar nekaj burnih razprav predvsem o tem, kaj in kako storiti, da se ohrani rang državnega prvenstva kot najvišjega tekmovanja ob tem, da škoda povzročena do sedaj ne bi bila še večja. Vsi udeleženci so se ob iskanju rešitve zavedali, da bo v vsakem primeru kakršnekoli odločitve nekdo prizadet. V iskanju optimalne rešitve nastale neprijetne situacije so člani IO ZDPS sprejeli naslednje sklepe:

  1. Prestavljeno državno prvenstvo posamezno, načrtovano za nedeljo, 26.05.2019 se NE izvede.
  2. Državno prvenstvo posamezno za vse kategorije se prestavi na rezervi termin 22.- 23.06.2019.
  3. Državno prvenstvo posamezno v kategorijah moški in ženske se izvede v celoti s ponovnimi prijavami in kvalifikacijami prvi dan ter finalnim tekmovanjem naslednji dan

Odstopanje od novega datuma je omogočeno le kategorijam mladincev in cicibanov v primeru zagotavljanja večjega števila udeležencev. V kolikor se bo jutri (24.05.2019) dopoldan ugotovilo, da je temu tako in društvo Vila Ana na to pristane, se državno prvenstvo posamezno za mladince in cicibane lahko izvede v nedeljo 26.05.2019.

TRK o spremembi datuma izvedbe državnega prvenstva posamezno obvesti in uskladi podrobnosti z predstavnikom Vile Ane in SK zaradi delegiranja sodnikov na tekmovanje.

Po zaključku glasovanja in sprejetju sklepov, je Malovič Tomaž kot član TRK podal že v naprej pripravljeno podpisano pisno odstopno izjavo.

IO ZDPS je obravnaval prošnjo predsednika SM Bračič Simona, da se ga razreši za določen čas z mesta predsednika SK in se mu omogoči nemoteno dokončanje magistrskega študija. Člani IO razumejo podano prošnjo in jo podpirajo. Ker je predsednik SK istočasno tudi član IO, katerega potrjuje Skupščina ZDPS, je potrebno izvesti korespondenčno odločanje skupščine o novem članu. Predsednik Zveze je prisotne seznanil, da je pripravljen sprejeti to nalogo do marca 2020  Lukman Damjan iz Velenja. Predsednik Zveze bo poslal takoj predlog v korespondenčno odločanje društvom.

IO ZDPS je prav tako obravnaval odstop selektorja moške reprezentance Trobec Tonija, ki ga je podal na TRK. IO je sklenil, da prevzame v skladu z 2.členom Poslovnika o delu z državnimi reprezentancami začasno vodenje in sestavo reprezentance TRK in v parih dneh poda predlog osebe v potrditev IO ZDPS.

Na sestanku so bile obravnavane še nekatere druge aktualne informacije. Zapisnik o poteku sestanka bo v celoti objavljen na spletni strani Zveze.

 

Dušan Gorše
Predsednik ZDPS

 

Prebrano 344 krat Nazadnje urejano na Petek, 24 Maj 2019 11:05