Jamnikova in Skrbinek državna prvaka

Prvo letošnje državno prvenstvo so organizirali Medvedi iz ljubljanskih Fužin. Na turnirju mešanih dvojic je nastopilo kar 47 mešanih parov, ki so sprva nastopili v predtekmovanju, po štirih krogih “Bucholza” pa je v izločilne boje napredovalo le 16 najboljših. Kljub težavam v osmini finala je zasluženo slavila mešana dvojica Sloge v zasedbi Kaja Jamnik in Jože Skrbinek, ki je v finalu gladko opravila s Hribovcema Alenko Sivko in Žanom Rodetom. Tako Jamnikova kot Skrbinek sta bila doslej v tej disciplini že državna prvaka, vsak po dvakrat. Ta uspeh sicer sega daleč nazaj v prvo desetletje tega stoletja, Kaja je bila kot članica Medvedov uspešna z Rokom Mrakom, Jože pa s soigralko iz Sloge Natašo Lotrič. Tokrat sta prvič osvojila lovoriko skupaj in Slogi prinesla drugi zaporedni naslov. V boju za tretje mesto sta danes slavila domača Medveda, Marija Bračič in Adam Sefić medtem ko se je kolajna znova izmuznila Velenjčanom. Rezultati in lestvice so objavljeni v rubriki “Tekmovalna sezona – Tour 2020

Končni vrstni red

  • 1. SLOGA (Kaja Jamnik / Jože Skrbinek)
  • 2. HRIBOVCI (Alenka Sivka / Žan Rode)
  • 3. MEDVEDI (Marija Bračič / Adam Sefić)
  • 4. VELENJE (Sonja Malovšek / Damjan Lukman)
  • 5. HRAST (Zdenka Kšela / Jože Peklar)
  • 5. KRVICA (Neža Podgoršek / Klemen Podgoršek)
  • 5. SRŠENI (Majda Kvartuh / Janez Bizjak ml.)
  • 5. MEDVEDI (Alja Puh Ristić / Jože Žalik)

Podelitev priznanj najboljšim v lanski sezoni

Kot je to že v navadi, se na prvem turnirju sezone podeli priznanja lanskim zmagovalcem tekmovanja TOUR in tudi tokrat je bilo. Med člani je bil zmagovalec  Blaž Bonšek, med članicami Kaja Jamnik in med mladinci pa perspektivni mladi petankar Nik Božnar, ki je lani mladinsko lovoriko osvojil kljub temu, da je bil še ciciban. Priznanja je podelil predsednik ZDPS, Srečko Španić.

V letošnji sezoni je ukinjeno ekipno točkovanje TOUR, na posameznem tekmovanju pa od letos šteje le uvrstitev med najboljših šestnajst.

Previous post Obrazec COVID 19
Next post Sloga “A” in Vila Ana brez milosti
G-Translate »